Dancing Fonts

Dameszaalvoetbalploeg Racing Mokkelsport, waar ik trainer van ben en FC Bretel, de mannenzaalvoetbalploeg waar ik speler bij ben slaan de handen in elkaar en organiseren een feest: het nu al legendarische Dansbal. Trouwens, als je in het Leuvense op zoek bent naar een sportieve uitlaatklep en zaalvoetbal zegt je wel iets, check zeker de LZV-Cup. Topcompetitie! Een dansfeest om u tegen te zeggen. Zodra er foto’s voor handen zijn zal ik u geen verdere details weerhouden. Bij zo’n feest hoort een Facebookpage en om daar nog een beetje in het oog te springen heb je een mooie banner nodig. En enkele uren laten lag er een hele klets promomateriaal klaar voor het Dansbal.

dansbal-yannick-logo dansbal-yannick

 

Script Fonts

Flyers ontwerpen is vooral een goed excuus om nog eens een paar uur wat goeie design inspiration blogs af te schuimen. Ge kent ongetwijfeld Abduzeedo (inspiratie), Spoon Graphics (freebies), Creative Bloq (Pinterest boards), WeFunction (Grunge Packs) en Smashing Magazine (Typografie) al, maar tegenwoordig hang ik ook vaak op Dribbble of volg ik wat boards op Pinterest voor mn inspiratie feed.
Wat ge tegenwoordig vaak tegenkomt zijn de gemakkelijke vintage & retro typografie design, and I plead guilty. Een ontwerp ziet er al gauw goed uit met wat prutsen met tracking & kerning, de juiste vale kleuren en wat Subtle Grunge textures. Maar cruciaal is toch het juiste lettertype. En pak dan even de moeite om in illustrator de ongelijkheden weg te trekken nadat je je tekst in outline aligned hebt. Niet zo veel werk en geeft een veel beter resultaat: de uiteindes van rechte stokletters bijvoorbeeld afgeronde hoeken geven, of toch maar dat beentje van die hoofdletter B laten doordraaien. Wat extra paden er bij en klaar, de script fonts lenen zich daar uitstekend toe.fonts-yannick

Enkele fonts die ik tegenwoordig graag gebruik:

En dan zijn er uiteraard nog alle andere fonts op Lost Type, toch een beetje de must-see voor alle beginnende font & design jongetjes.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.