Pinterest is voor mietjes.

Bon, na al meer dan een jaar op dezelfde plek te wonen – kan een record zijn – heb ik nu toch besloten om te investeren in m’n interieur. Nooit veel interesse in gehad, maar dan was er daar plots ineens Pinterest. Ja, goed gelezen: Pinterest. Het sociaal platvorm hoofdzakkelijk bemand door fashion bloggers en creatieve DIY-huismoeders. Ik zal het niet te luid – echt veel (hetero) mannelijke pinners ben ik er nog niet tegengekomen – zeggen, maar ik ben fan. Windowshoppen heb ik stiekem altijd graag gedaan. Pinnen is feitelijk niet veel anders. Ideaal ochtendritueel zeg ik u!

pin-1

Mijn pre-pin-interieur is te beschrijven als zwart, wit & hout. Dus fris, wat meer vrolijkheid en kleur (ietsl fel), daar had ik m’n zinnen op gezet. Er bestaat ongeveer maar één hopeloos vaak gerepinde gele schouw op Pinterest dus… schaamteloos kopiëren werd het plan! Startpunt was een lelijke zwarte marmeren schouw, die moest knalgeel worden. Koolzaadknalgeel. Als ge dan zo’n interieur statement wil maken doe het dan goed – kies dus in de verfwinkel niet voor een flauwe zachte variant en kies niet voor een flutverf. Als ge geel wilt, wilt ge dat het fel is.

ster-2b

“En marmer overschilderen gaat dat wel?” hoor ik u al denken. Awel, eigenlijk valt alles te overschilderen. Tegels, marmer, natuursteen,… Ze hebben daar iets op gevonden. Tweecomponentenverf. Redelijk prijzig, but it does the job. Marmer weg! Klein detail, mijn huisbaas is voorlopig niet op de hoogte van mijn vernieuwde interesse voor interieur én de gevolgen daarvan. Maar wel schoon, nee?

ster3-b

 

De grote houten eettafel en m’n zeven 2de hands caféstoelen zijn bij bezoekers altijd een hit. Leuk, zo’n tafel die tegen een stootje kan. Nooit meer onderleggers nodig. Het leukste is als je volledig voor de kringloop-look gaat en verschillende modellen van stoelen combineert. Die moesten ook een kleurtje krijgen, de inspiratie kwam nogmaals van Pinterest. Gewoon schuren (miserie als je geen machine hebt), een keer witte hout-primer erop (alweer van een A-merk, dat doet echt wonderen) en 2 laagjes kleur. Ik gebruikte DeKeyn kleuren, een fijn kerstcadeau van m’n broer. Zeer tijdrovend, maar wel de moeite. Echt zot hoeveel leven die paar geverfde stoelen in mijn interieur brengen. Werkt kei goed met de houten vloer.

Hoor mij, een ware interieur-goeroe. Misschien toch maar even Pinterest terug laten voor wat het is. Volgende keer schrijf ik over mijn huisdino en -legermannetjes. Mannelijke upgrade!

ster-1 ster-2 ster-6


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.