Shoot!

Een muzische fotoshoot

Niet zo lang geleden heb ik samen met enkele vrienden van crefi, de leukste jeugdorganisatie van het land een fotoshoot georganiseerd. Crefi had nood aan nieuw campagnemateriaal. En dus ging ik op zoek naar de nodige modellen, kledij, witte muren, materiaal en wat ideetjes. Ik heb Jelle Verherstraete, ook nog zo’n crefi-gast, kunnen strikken voor de nodige vleug professionaliteit op vlak van foto’s nemen.

Los van al het praktische organiseer-werk van zo’n dag kruipt er toch vooral tijd in je modellen klaarstomen voor een foto. Er liep ongeveer 4 man achter de schermen de hele tijd modellen om te kleden en voor te bereiden voor een volgende foto. Zeker bij kinderen een aanrader om daar de nodige menselijke backup te voorzien.

voet

Tafelpapier

Momenteel ben ik bezig aan postproductie van de shots. Toch belangrijk om een infini of limbowand te zoeken, huren, kopen die iets degelijker is dan aan-elkaar-getapet-tafelpapier-aan-een-witte-muur… Je wil echt dat de achtergrond van de muur vlekkeloos overloopt in de grond waarop je modellen staan. En die moet stevig genoeg zijn, tafelpapier scheurt als je er een horde 5-jarigen op laat springen.  En de kleur blijkt ook niet ideaal te zijn.

Perfect Mask 5.2

Er is nog veel photoshop werk nodig. Na wat geklooi met Levels, Curves, Color Replacements, Channels en ellendige selectie-truukjes toch maar eens gegoogled hoe de professionals dat doen. Perfect Mask 5.2 is dé referentie voor background-layer masks. Ontzettend handig en snel. Ook erg goed gedocumenteerd, op een half uurtje kan je al vlot aan de slag. Uiteindelijk geen enkel probleem meer om Sien haar rosse krullen zonder problemen uit een achtergrond te knippen. Prachtige overdreven roze schmink overigens, Sien. Enkele resultaten zien? Dat mag…

Merci Saskia, Bram, David, Jelle, Sien, Rozemarijn, Kurt, Isabelle, Floor, Geike, Rien, Emma, Ella, Rob, Jan en de 2 buurjongetjes voor alle hulp en medewerking!

geike-_MG_1377


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.